Drama Setulus Janji (2015) TV1 - Full Episode


Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Full Episode


Setulus Janji (2015)


Drama Setulus Janji adalah adaptasi dari novel karya Aina Emir. Kisah kekeluargaan yang memaparkan nilai-nilai murni dan kasih sayang antara ahli keluarga, antara suami dan isteri. Dibintangi oleh Azlee Khairi dan Fida Ibrahim sebagai pelakon utama. Turut dijayakan oleh Shah Iskandar, Fahrin Ahmad, Elfira Loy, dan Dian P.Ramlee. Setulus Janji bersiaran mulai 17 Oktober, setiap hari Sabtu dan Ahad, pukul 7.05 malam di slot Widuri TV1.

 
Jumlah EPISODE : 26 episode
TARIKH / MASA : 17 Oktober 2015 (Sabtu dan Ahad, 7.05 malam)
SIARAN : Slot Widuri TV1 (RTM)
SKRIP: Puan Aina Emir.
PENGARAH : Harris Fadzillah Abd Samad
TERBITAN : Gama Taktik Sdn Bhd
PELAKON : Fida Ibrahim, Azlee Khairi, Shah Iskandar, Fahrin Ahmad, Elfira Loy, Dian P.Ramlee, Nurlini Rahim, Hafizuddin Fazil, Roy Azman, Watie Sadali, Nurul Aini, Leez Rosli

SINOPSIS
Mengisahkan tentang Insyirah yang telah dibesarkan oleh keluarga angkat setelah kematian ibu dan bapa kandungnya. Ibu dan ayah angkat Insyirah mempunyai dua anak lelaki iaitu Ilham dan Aiman. Insyirah baru sahaja menamatkan pengajian dari sebuah universiti di Manchester, England. Dalam diam sebenarnya Insyirah bercinta dengan Aiman.

Namun segalanya berubah bila Aiman tidak menjemput Insyirah pulang di lapangan terbang. Insyirah kecil hati dan ketika itu muncul Ilham. Ilham kini merupakan seorang pakar bedah bidang ortopedik. Hubungan mereka semakin akrab dan mesra.

Hanya dengan tempoh yang singkat, Insyirah akur dengan permintaan keluarga angkatnya supaya dia berkahwin dengan Ilham. Sebenarnya sejak dulu lagi Insyirah memang menaruh hati terhadap Ilham namun ianya disembunyikan. Ketika itu juga Insyirah baru mengetahui sebenarnya Aiman ada skandal dengan bekas tuning Ilham bernama Juwita.

Kebahagian mereka melayari rumah tangga tidak lama setelah terbongkar cerita Ilham sebenarnya �terpaksa� berkahwin dengan Insyirah. Insyirah merajuk namun berjaya dipujuk oleh Ilham. Ketika Insyirah baru melahirkan anak sulong mereka, Adila, tragedy berlaku dalam keluarga mereka bila Aiman kemalangan dan cedera teruk. Rumah tangga mereka kembali goyah bila Ilham menuduh Insyirah sebenarnya belum lagi melupakan Aiman yang kemudiannya disahkan meninggal dunia.

Konflik berlaku bila Ilham menerima Juwita sebagai isteri keduanya. Insyirah benar-benar kecewa dan membawa diri melanjutkan pengajian di Menchester bersama anaknya. Ketika di Manchester Insyirah rapat dengan Imanina, seorang pelajar Afrika Selatan yang mirip dengannya. Insyirah juga rapat dengan Rizuan, lelaki yang pernah meminatinya.

Ilham turut menyambung pengajian di Menchester dan berusaha memujuk Insyirah menerima semula dirinya. Rasa cinta yang mendalam terhadap Ilham membuatkan akhirnya hati Insyirah kembali menerima Ilham. Tetapi dalam diam perasaan cemburunya kepada Juwita masih membara.

Namun bila pulang ke Malaysia hubungan mereka kembali kalut semula akibat berlaku banyak salah faham. Kemuncaknya bila Ilham menceraikan Insyirah kerana cemburukan Rizuan. Rizuan sebenarnya sudah berkahwin dengan Imanina.

Walaupun masih menyambung pengajian di Menchester, Insyirah memutuskan untuk terus menetap di Malaysia. Satu hari Insyirah bertemu semula dengan Ilham. Di situlah memujuk Insyirah untuk mereka rujuk kembali. Atas desakan semua orang dan mengenangkan masa depan Adila, Insyirah sanggup menerima Ilham sebagai suaminya kembali.

Satu hari Ilham terbaca surat lama yang pernah ditulis oleh Insyirah dan terbongkar cerita �isi hati� Insyirah yang selama ini hanya menyintai Ilham seorang. Tidak ada Aiman atau Rizuan. Ilham terharu dan berterus-terang kepada Insyirah atas alasan apakah dia menikahi Juwita.


Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 1

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 2

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 3

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 4

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 5

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 6

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 7

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 8

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 9

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 10

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 11

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 12

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 13

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 14

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 15

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 16

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 17

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 18

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 19

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 20

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 21

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 22

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 23

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 24

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 25

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode 26

Tonton Setulus Janji (2015) TV1 - Episode Akhir
Perhatian Kepada Pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox!

Sila Tutup Fungsi Pop-Up Blocker Pada Google Chrome dan Mozilla Firefox Anda Dahulu Sebelum Klik Link Di Bawah.

Cara Tutup Fungsi Pop-Up, Anda Boleh Klik Di Sini.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment