Lelaki Teragung Juara AJL31


Lagu Lelaki Teragung ciptaan Iman Imran dan Natasyah nyanyian Dayang Nurfaizah telah muncul sebagai juara Anugerah Juara Lagu ke-31 (AJL31) yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) semalam.

Kemenangan itu membolehkan mereka membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50,000, baucer produk CJ Wow Shop bernilai RM10,000, sebuah telefon pintar Samsung Galaxy A berserta trofi.

Video AJL31

Sementara itu Dayang turut menepati ramalan apabila tampil sebagai pemenang Vokal Terbaik menerusi lagu Lelaki Teragung.

Penyanyi kelahiran Kuching, Sarawak itu berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM12,000.

Untuk info ia merupakan kemenangan ketiga berturut-turut penyanyi itu menerusi kategori berkenaan dan sebelum ini pernah merangkul trofi sama pada AJL29 (Di Pintu Syurga) dan AJL30 (Tak Pernah Menyerah).

Naib juara pula milik lagu berjudul Terimaku Seadanya ciptaan sepenuhnya oleh Ajai nyanyian Hafiz dan Misha Omar.

Ia membolehkan Ajai membawa pulang hadiah wang tunai RM35,000 berserta trofi.

Lagu ciptaan sepenuhnya oleh Razif daripada kumpulan Projector Band iaitu Sudah Ku Tahu mendapat tempat ketiga.

Selain trofi, mereka turut menerima wang tunai berjumlah RM20,000.

Persembahan Terbaik pula milik kumpulan Khalifah menerusi lagu Hang Pi Mana dan mereka berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM12,000, sebuah telefon pintar Samsung Galaxy A berserta trofi.

Lagu yang turut dipertandingkan pada AJL31 adalah Terakhir (Sufian Suhaimi), Selamanya Cinta (Shila Amzah & Alif Satar), Ku Rela Dibenci (Aiman Tino), Di Amaran Mama(Hazama) dan Obses (Akim & The Majistret).

Turut bertanding adalah Setia (Elizabeth Tan feat Faizal Tahir), Kalah Dalam Menang (Syamsul Yusof feat Mawi), Hang Pi Mana (Khalifah) dan Anugerah Terindah (Black).

Kesemua persembahan pada malam itu diadili seramai 10 barisan juri profesional dan diketuai oleh komposer terkenal Azmeer.

Sementara itu, persembahan pembukaan pada acara tersebut turut diserikan dengan penampilan juara program Asia Got Talent dari Filipina yang mengiringi nyanyian Jaclyn Victor menerusi lagu Gemilang dengan tarian bayang.

AJL31 juga turut menampilkan Man Bai, Ameng dan Ella yang membuat persembahan istimewa untuk dua penulis lirik terkenal iaitu Allahyarham Juwie atau Abdul Jalil Salleh dan Loloq (Rosli Khamis).

Mereka menyampaikan lagu-lagu seperti Masih Aku Terasa, Sampai Hati, Layar Impian dan Permata Pemotong Permata.

Pada tahun ini, AJL31 mengangkat tema 'Cerita Dalam Lagu' demi memartabatkan hasil nukilan penulis lirik lagu-lagu terbaik 2016.

AJL31 yang disiarkan secara langsung di TV3 menampilkan empat pengacara iaitu Sarimah Ibrahim, Awal Ashaari, Fara Fauzana dan Fizi Hot FM. - MStar
Previous
Next Post »
Thanks for your comment