Program Duo Star di Astro Ria

Peserta Duo Star

Program terbaru Duo Star bakal bersiaran bermula 25 Disember depan menerusi saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123) pada pukul 9 malam.

Pertembungan sengit seramai lapan pasangan dari kalangan penyanyi profesional bakal menggamatkan program terbaharu terbitan Astro iaitu Duo Star.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7

Lapan Pasangan Peserta Duo Star

Senarai artis yang masuk dalam pertandingan DS:
 1. Syamel & Ernie Zakri
 2. Asfan & Aweera
 3. Awi Rafael & Kaka Azraff
 4. Ila Damiaa & Yasin
 5. Haiza & Epul Drama Band
 6. Ronnie Hussein & Sarah Fazny
 7. Harris Baba & Ning Baizura
 8. Firman & Ayai

Ketua Saluran Melayu Astro, Raqim Ahmad berkata, program itu bakal memperlihatkan peserta berpadu suara dalam mencari keserasian sebagai pasangan duet bagi membuktikan bakat dan kebolehan menyanyi masing-masing.

"Duo Star berbeza dengan pertandingan yang pernah diterbitkan sebelum ini kerana menerusi program ini bakal menyaksikan pertembungan sengit penyanyi profesional secara duet," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Raqim berkata, peserta diberi kelonggaran memilih pasangan duet masing-masing dengan perbincangan bersama pihak produksi Astro.

Ini kerana kata Raqim, cabaran menyanyikan lagu duet bukan mudah selain perlu mengambil kira keserasian pasangan agar lagu dipilih dapat dipersembahkan dengan baik.

"Pihak kami sedar cabaran menyanyikan lagu duet bukan mudah kerana keserasian pasangan adalah penting dalam mencari keserasian vokal.

"Atas dasar itu kami memberi kelonggaran kepada peserta memilih pasangan duet masing-masing," ujarnya.

Sementara itu, Raqim berkata, kesemua peserta akan diadili sepenuhnya oleh juri profesional yang bertanggungjawab untuk menilai persembahan berdasarkan kriteria ditetapkan.

Juri Profesional Duo Star

 • Datuk Acis (Pengarah Muzik)
 • Datuk Hattan
 • Adibah Noor

"Menariknya bintang duo yang mendapat markah terendah di akhir konsert akan diberi peluang kedua membuktikan mereka layak untuk terus kekal.

"Mereka akan diberi cabaran menyanyikan 'Lagu Takdir' yang dipilih oleh pihak produksi di pusingan battle sewaktu awal konsert di minggu berikutnya.

"Pasangan menyerlah akan dikekalkan untuk terus bersaing bersama peserta lain," jelasnya.

Manakala Datuk AC Mizal menggalas tanggungjawab sebagai hos Duo Star.

Hadiah Pemenang Duo Star

Juara bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 manakala naib juara RM50,000 berserta trofi.

Lebih menarik setiap minggu pasangan duo terbaik akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM5,000 tajaan Aurawhite dan baucar Go Shop bernilai RM1,000.

Saksikan nanti Duo Star musim pertama pada 25 Disember ini di Astro Ria.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment