Taufik seronok berlakon


"Alhamdulillah peluang diberikan untuk muncul dalam Dukun Doktor Dani adalah permulaan buat saya untuk terus mengembangkan karier di negara ini.

Penyanyi kelahiran Singapura Taufik Batisah ingin mengikut jejak langkah rakan senegaranya seperti Aaron Aziz dan Hisyam Hamid mengembangkan karier lakonannya di Malaysia selepas muncul dengan filem pertama berjudul Dukun Doktor Dani.

Taufik, 35, berkata, dia sentiasa terbuka menerokai cabang seni itu dan menjadikan dua pelakon terkenal itu sebagai pemangkin semangat untuk berjaya dalam bidang lakonan.

"Saya cukup kagum dengan pencapaian rakan senegara saya seperti Aaron dan Hisyam yang kini antara nama terkenal dalam bidang lakonan di Malaysia.

"Mereka adalah contoh yang membuatkan saya lebih bersemangat untuk mencuba sekiranya diberi lebih banyak peluang selepas ini," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Taufik berkata, sebagai pelakon baharu dia tidak kisah sekiranya perlu bermula daripada asas kerana ia satu proses pembelajaran untuknya.

Malah katanya, menerusi Dukun Doktor Dani dia banyak mempelajari selok-belok menjadi pelakon yang baik hasil daripada tunjuk ajar pengarahnya, Sabri Yunus.

"Abang Sabri banyak mengeluarkan sisi lain dalam diri saya yang ada sesetengahnya saya sendiri pun tidak tahu ia ada.

"Dia seorang yang tidak lokek ilmu dan sentiasa memberi tunjuk ajar ketika berada di set penggambaran," katanya yang teringin melakonkan watak antagonis.

Sementara itu, Taufik tidak menolak kemungkinan untuk berhijrah atau menetap lebih lama di Malaysia sekiranya mendapat tawaran berlakon lebih banyak.

"Buat masa sekarang saya memang menetap di Singapura dan berulang-alik ke Kuala Lumpur sekiranya ada undangan nyanyian.

"Insya-Allah jika ada tawaran lebih banyak dalam lakonan pada masa hadapan mungkin saya pertimbangkan untuk menetap lebih lama di negara ini," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Taufik berkata, dia bakal tampil dengan filem keduanya berjudul Soulmate bergandingan dengan Erra Fazira dan Raja Ilya yang bakal ditayangkan pada tahun hadapan.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment