Love, Supermoon (2015) - Full Movie


Love, Supermoon (2015) - Full Movie


Love, Supermoon (2015)


Grand Brilliance mempersembahkan filem komedi romantik arahan Wan Hasliza. Love, Supermoon mengisahkan tentang kisah cinta luar biasa antara Razak dan Triz. Membariskan pelakon-pelakon terkenal seperti Farid Kamil, Nadiya Nisaa, Rita Rudaini, Anne Ngasri, Zain Hamid, Zain Saidin dan Azhar Sulaiman. Love,Supermoon bakal ditayangkan di pawagam mulai 22 Oktober 2015.


SINOPSIS FILEM LOVE, SUPERMOON

Filem Love, Supermoon mengisahkan tentang hero dan heroin yang menjalani kehidupan masing � masing dan hanya bertemu di majlis perkahwinan, kenduri atau parti yang dianjurkan oleh kawan � kawan mereka. Kedua � dua hero dan heroin ini hanya kenal masing � masing melalui gosip yang dibual tetapi berlagak seakan- akan tidak mengenali apabila bertemu sesama mereka.

Razak (Farid Kamil) 27, merupakan seorang doktor, yang tidak mengetahui dan tidak yakin akan apa yang dia mahu dalam hidupnya. . Razak merupakan seorang �playboy� yang sering bertukar � tukar pasangan dan tidak berhasrat untuk berkahwin seperti rakan � rakannya yang lain. Razak juga merupakan seorang �playboy� dan sering bertukar � tukar pasangan.

Triz (Nadiya Nisaa�) 26 pula bekerja di pusat panggilan bagi sebuah syarikat automobil yang bercita-cita untuk menjadi seorang penulis tetapi hasil tulisan Triz sering ditolak oleh syarikat � syarikat penerbitan. Triz mempunyai seorang teman lelaki yang amat dicintainya iaitu Azman (Azhar Sulaiman), seorang kerani di tempat kerja yang sama. Azman dianggap tidak sesuai untuk Triz oleh rakan-rakanya. Walaupun Azman merupakan seorang lelaki yang ego dan senantiasa menghalang Triz dari mencapai impiannya, Triz tetap menyayangi Azman kerana sifat negatifnya itu dianggap sebagai tanda cinta Azman kepada Triz.

Selepas bertahun � tahun mengharungi pelbagai masalah cinta dan liku-liku kehidupan, Razak dan Triz bertemu dalam keadaan di mana kedua-duanya mahu memulakan kehidupan yang baru.

Ingin ketahui sejauh mana gosip mereka dan kesudahannya dan apakah kaitan bulan Supermoon dengan kisah mereka? Saksikan kisah romantic paling kelakar dalam filem Love, Supermoon 22 Oktober ini!


TAJUK : LOVE, SUPERMOON
Tarikh Tayangan : 22 Oktober 2015
Genre : Komedi / Romantik
Pelakon : Farid Kamil, Nadiya Nisaa
Rita Rudaini, Zain Hamid, Anne Ngasri, Zain Saidin, Azhar Sulaiman,
Pengarah : Wan Hasliza
Terbitan : Grand Brilliance


Tonton Love, Supermoon (2015) - Full Movie


Love, Supermoon (2015) - Full MoviePerhatian Kepada Pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox!

Sila Tutup Fungsi Pop-Up Blocker Pada Google Chrome dan Mozilla Firefox Anda Dahulu Sebelum Klik Link Di Bawah.

Cara Tutup Fungsi Pop-Up, Anda Boleh Klik Di Sini.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment