Filem Sinaran (2015) - Full MovieSinaran (2015) - Full Movie


Filem Sinaran (2015)


Filem berjudul Sinaran ini berkonsepkan muzikal di bawah arahan pengarah terkenal daripada Malaysia iaitu Osman Ali. Filem Sinaran merupakan filem usaha sama antara Malaysia, Indonesia dan Singapura menampilkan pelakon-pelakon hebat seperti Lisa Surihani dan Izara Aishah dari Malaysia, Evan Sanders dari Indonesia, Syariff Sleeq serta Nadiah M Din dari Singapura dan juga penampilan istimewa ratu jazz negara, Datuk Sheila Majid. 

  Tarikh Tayangan : 26 November 2015
Genre : Tarian / Muzikal / Romantik
Pengarah : Osman Ali
Terbitan : Sinaran Pictures & Nuansa Sdn Bhd
Pelakon : Lisa Surihani, Evan Sanders, Izara Aishah, Syarif Sleeq, Nadiah M. Din, Shiela Majid
 
SINOPSIS FILEM SINARAN
Filem romantik muzikal ini mengisahkan tentang pelajar baru kolej bernama Shila yang belajar mengenai cabaran dalam menjalani kehidupan dan dalam perhubungan cinta.

Shila (Lisa Suiani) dipaksa oleh rakannya Tina (Izara Aishah) untuk menyertai kelas tarian di kolejnya. Tina kecewa apabila Andre (Evan Sanders) mahu Shila menjadi pemimpin dalam persembahan mereka. Shila dengan berat hatinya bersetuju. Andre dan Shila mula jatuh cinta.

Andre tidak mempedulikan kawan baiknya, Dafi yang mempunyai masalah dengan ah long. Tina dan Dafi bersepakat. Tina mengambil alih pasukan persembahan dan menang pertandingan. Tina semakin popular dan persahabatan dengan Shila semakin pudar.

Cinta dan persahabatan menjadi pertaruhan manakala pertandingan akhir tarian pula semakin hampir.


Tonton Filem Sinaran (2015) - Full MovieSinaran (2015) - Full MoviePerhatian Kepada Pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox!

Sila Tutup Fungsi Pop-Up Blocker Pada Google Chrome dan Mozilla Firefox Anda Dahulu Sebelum Klik Link Di Bawah.

Cara Tutup Fungsi Pop-Up, Anda Boleh Klik Di Sini.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment