Kesan Buruk Minum Air Coca Cola Terhadap Kesihatan

Kesan Buruk Minum Air Coca Cola Kepada Tubuh Badan dan Kesihatan Manusia. Air Coca Cola atau singkatannya Coke sudah tidak asing lagi kepada kita. Namun dalam menikmati air tersebut, mungkin ramai yang tidak mengetahui akan keburukan air coke terhadap tubuh badan manusia.  Jesteru, disini akan dikongsikan hasil uji kaji campuran air coca cola dengan susu.

Tutorial Eskperimen Air Coca Cola Dengan Susu

Dalam menjalankan ujikaji yang disebutkan diatas, kita hanya memerlukan dua bahan iaitu air coca cola dan susu. Susu dipilih kerana ianya mempunyai kadar kandungan protein yang tinggi ( bagi menggantikan tubuh manusia  ). Langkah-langkahnya adalah seperti dibawah :

1. Campurkan susu ke dalam air coca-cola dan tutup.

Tindak balas Air Coca Cola Dengan Susu
Campuran Susu dengan Coca Cola

2. Goncangkan botol yang berisi air coca cola dengan susu tersebut dan biarkan selama enam jam

Eskperimen Sains Air Coke Dengan Susu
Coca Cola Vs Susu

3. Setelah enam jam, lihat hasil campuran air coke dengan  susu yang anda biarkan itu.

Keputusan Campuran Coke dengan Susu
Hasil Campuran Coke Dengan Susu

Hasilnya , terdapat dua lapisan ( atas dan bawah ) yang pelik dan boleh memualkan anda.  Anda turut boleh mencubanya sendiri dirumah kerana bahan yang diperlukan adalah mudah didapati di rumah atau kawasan berhampiran rumah anda. 

Semoga perkongsian tentang Cara Mudah Menjalankan Ujikaji Terhadap Air Coke dan Susu diatas mampu memberi manfaat kepada anda, jika anda ianya turut berguna kepada mereka yang lain, bantu kami sebarkannya dengan klik simbol g+1 dibawah atau kongsikan dilaman-laman sosial milik anda. Sekian, selamat mencuba. 
Previous
Next Post »
Thanks for your comment