Drama Cik Cinderella Encik Tengku [Lestary TV3]

Drama Cik Cinderella Encik Tengku [Lestary TV3]
Episod :
Bersiaran : Akan datang
Siaran :
Adaptasi Novel : Cik Cinderella Encik Tengku
Novelis :
Pengarah : Eoon Shuhaini
Skrip : Airisz
Terbitan :
Pelakon : Zahirah Macwilson, Shukri Yahaya, Shah Iskandar dan Puteri Aishah.Drama Cik Cinderella Encik Tengku [Lestary TV3]

Nama aku PUTERI NURAISHA. Aku ada mak tiri dan seorang kakak tiri. Biasalah, mana ada mak tiri yang baik. Nama kakak tiri aku Sha. Jahat gila. Orang gila pun tak jahat macam dia. Dia tak sukakan aku, Jadi, ada sebab ke aku nak suka dia? Kirim salam!
Dalam hidup aku ada seorang lelaki yang paling aku tidak suka. Nama dia Ashraf. Tapi arwah ibu cukup suka dengan dia sehinggakan dia suruh aku kahwin dengan Ashraf.
Apa yang jadi masalahnya, aku jatuh cinta dengan seorang lelaki. Nama dia Daniel. Opsss, TENGKU DANIEL. Orangnya segak gila. Kata Jee kawan baik aku, kalau dia dapat kahwin dengan Daniel, setahun tak makan pun dia sanggup. Cerdik sungguh!
Tapi kan, suatu hari tu Daniel beri aku sejambak bunga. Dia cakap dia kutip sebab ada lori bunga dari Cameron Highlands terbalik. Tak percayalah�
Dan dia hantar SMS�
Babe (Dia panggil aku babe.)
Ya sayang (Aku panggil dia sayang.)
Lunch sama (Dia ajak.)
Okey (Aku nak.)
Kat mana (Dia tanya.)
Ayam Penyet Kelana Jaya ( Dalam kepala ingat tempat tu saja.)
Okey cantikkk� (Dia setuju.)
Ya, semuanya cantik belaka. Indah belaka. Tapi selepas itu, semuanya menjadi amat sukar. Aku tidak mampu menolak amanat arwah ibu dan aku juga tidak boleh lupakan cinta aku terhadap Daniel.

Siapa yang bakal aku pilih antara Ashraf dan Daniel?

Official trailer Drama Cik Cinderella Encik Tengku [Lestary TV3]

Tag : Drama Cik Cinderella Encik Tengku [Lestary TV3]
Previous
Next Post »
Thanks for your comment