Ramadan Berteduh Syawal (2015) - Full Telemovie


Ramadan Berteduh Syawal (2015) , Tonton Full Telemovie, Tonton Telemovie Melayu, Tonton Drama Melayu, Tonton Drama Online, Tonton Drama Terbaru, Tonton Telemovie Melayu.


Ramadan Berteduh Syawal (2015)


Tarkih: 27 Julai 2015 - 8.30 malam
Skrip: Mazelan Manan
Arahan: Ellie Suriati Omar
Terbitan: Enuja Production Sdn Bhd
Pelakon: Beto Khushairy, Sari Yanti, Ku Fridah, Adik Luvvna, Mak Jah, Azry Iskandar, Zahiril Adzim, Harun Hashim, Azza AF


Sinopsis
Jamal baru di bebaskan dari penjara sehari sebelum Ramadhan. Jamal pulang ke kampung untuk mencari ibunya, Mak Senah. Rumah yang di duduki Mak Senah telah musnah dalam kebakaran. Orang kampung telah menghantar Mak Senah ke rumah kebajikan orang tua kerana tiada waris untuk menjaganya. Jamal menemui Mak Senah dan Mak Senah merayu agar Jamal dapat mendirikan semula sebuah rumah untuknya sebelum menjelang Syawal. Kehadiran Jamal tidak di senangi penduduk kampung namun berkat kesabaran Jamal menempuh dugaan, Jamal berjaya membina sebuah rumah buat ibunya namun ibunya meninggal dunia semasa kedengaran takbir Hari Raya.


Tonton Ramadan Berteduh Syawal (2015) - Full TelemovieRamadan Berteduh Syawal (2015) - Full TelemoviePerhatian Kepada Pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox!

Sila Tutup Fungsi Pop-Up Blocker Pada Google Chrome dan Mozilla Firefox Anda Dahulu Sebelum Klik Link Di Bawah.

Cara Tutup Fungsi Pop-Up, Anda Boleh Klik Di Sini.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment