Filem Menarik Di Pawagam Bulan Julai 2015

Filem Julai 2015

Seperti mana bulan lepas, admin senaraikan beberapa filem menarik yang sedang dan akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada bulan Julai ini. Bulan ini terdapat tiga filem berbahasa Melayu iaitu Gangsterock Kasi Sengat, Suamiku Jatuh Dari Langit dan CCTV. Tiada filem yang bertemakan hari raya untuk tahun ini. Filem yang paling mencuri tumpuan admin ialah filem Terminator Genisys, Ant-Man, dan Mission Impossible Rogue Nation. Filem-filem menarik dari Asia pula seperti Twenty, Attack On Titan, dan Paris Holiday. Bulan puasa ini admin kurang tengok filem, sebab itu lambat update. Kalau tak tahu nak tengok filem apa di wayang boleh lah tengok dulu trailer dan sinopsis ringkas dekat bawah ini.


Terminator Genisys
Tarikh Tayangan: 2 Julai 2015
Barisan pelakon: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, 

Filem sekuel ke-5 Terminator. Mengisahkan John Cornor yang masih lagi berjuang menentang Skynet. Dia menghantar orang kanannya, Kyle Reese ke masa silam dalam misi untuk menyelamatkan ibunya Sarah Conor dan meneruskan kewujudannya sendiri.


Attack On Titan: Crimson Bow & Arrow
Tarikh Tayangan: 2 Julai 2015

Filem adaptasi daripada siri manga popular Attack On Titan. Filem ini pada dasarnya adalah kompilasi bagi 13 episod awal siri TV anime. Kisah mengenai perjuangan manusia yang hidup dikelilingi dinding besar bagi mengelakkan diri dari dimakan makhluk gergasi.


Gangsterock Kasi Sengat
Tarikh Tayangan: 16 Julai 2015
Barisan pelakon: Sofi Jikan, Izara Aishah, Saiful Apek, Sharifah Amani, Aqasha, Namron

Filem arahan pertama Soffi Jikan. Mengisahkan Shake ke Kuala Lumpur untuk menjadi bintang Rock. Namun timbul masalah apabila dia mencampuri urusan kumpulan gangster yang menguasai muzik cetak rompak disana. 


Ant-Man
Tarikh Tayangan: 16 Julai 2015
Barisan pelakon: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll

Filem superhero mengenai Scott Lang yang berupaya mengecilkan diri seperti semut dan menjadi kuat hasil penemuan hebat ciptaan Dr. Hank Pym. Disebalik kejayaan itu, mereka bersama melindungi rahsia tersebut daripada jatuh ke tangan penjahat yang ingin mencuri ciptaan itu.


Suamiku Jatuh Dari Langit
Tarikh Tayangan: 18 Julai 2015
Barisan pelakon: Nora Danish, Qi Razali, Syuk SYJ, Atikah Suhaimie

Kisah romantik mengenai seorang gadis kampung bernama Asyikin yang merupakan anak seorang ketua kampung yang tegas. Di kampung tersebut ada dua orang pemuda yang nakal  iaitu Che Awang dan Awie. Mereka selalu mengganggu gadis-gadis. Suatu hari, Awie ingin merompak rumah ketua kampung untuk melangsaikan hutang, namun terjatuh dia terjatuh dari bumbung dan terserempak dengan Asyikin. Disitulah bermulanya detik kisah cinta diantara mereka.


Paper Towns
Tarikh Tayangan: 23 Julai 2015 Barisan pelakon: Nat Wolff, Cara Delevingne, Halston Sage, Austin Abrams
Filem adaptasi novel 'The Fault In Our Stars'. Kisah mengenai Quentin yang dikunjungi oleh jiran beliau Margo pada waktu malam, meminta bantuan untuk membalas endam pada orang-orang yang telah menyakitinya. Tetapi keesokan harinya, gadis tersebut menghilangkan diri dan meninggalkan klu untuk mencari beliau. Semasa pencarian itu, Quentin memahami lebih mendalam tentang erti persahabatan dan cinta sejati.


Twenty
Tarikh Tayangan: 23 Julai 2015
Barisan pelakon: Kim Woo-Bin, Lee Junho, Kang Ha-neul, Jung So-Min, Jung Joo-Yeon, Lee Yoo-Bi

Kisah kehidupan tiga sahabat iaitu Chi ho, Kyung Jae dan Dong Woo yang baru sahaja menamatkan pengajian tinggi dan mencapai umur 20 tahun. Banyak kejadian lucu dan romantik yang mereka alami.


Paris Holiday
Tarikh Tayangan: 23 Julai 2015
Barisan pelakon: Louis Koo, Amber Kuo, Janice Man

Filem romantik yang berlaku di kota Paris. Kisah tentang dua pasangan yang tinggal sebilik akhirnya jatuh cinta antara satu sama lain


Mission Impossible Rogue Nation
Tarikh Tayangan: 30 Julai 2015
Barisan pelakon: Tom Cruise, Simon Pegg, Jeremy Renner, 

Filem aksi lakonan Tom Cruise yang kembali menjadi agen IMF Ethan Hunt dalam usaha memerangi organisasi sindiket jahat yang ingin menghancurkan IMF. Terdapat banyak aksi hebat dan mendebarkan. 


CCTV
Tarikh Tayangan: 30 Julai 2015
Barisan pelakon: Aeril Zafrel, Ardell Aryana, Hasnul Rahmat

Filem seram yang berlaku di hospital. Hariri yang mengalami kecederaan, bertemu beberapa pesakit aneh ketika dia menjalani rawatan. Hariri akhirnya mengetahui semua yang ditemui itu telah mati setelah melihat rakaman CCTV.


Jangan terlepas untuk saksikannya di pawagam berdekatan anda.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment