Drama Hello Mr Perfect (TV3)

Hello Mr Perfect

Novel Hello, Mr. Perfect karya Waniey Zakaria dilaporkan akan didaptasi ke sebuah drama untuk mengisi slot Akasia di saluran TV3. Pengambaran belum lagi dijalankan mungkin selepas hari raya nanti. Masih belum ada info siapakah teraju utama untuk drama ini. Info lain admin akan kemaskini kelak. 

? Fattah Amin dikhabarkan akan menjadi hero untuk drama ini. Untuk makluman, Fattah Amin sebelum ini pernah menjadi pelakon utama untuk beberapa drama seperti Bencinta, Cinta Ibadah, dan Nasuha.

JUDUL : HELLO, MR. PERFECT!
EPISOD : -
TARIKH / MASA : 2015
SIARAN : Slot Akasia TV3
NOVELIS : Waniey Zakaria
PENGARAH : -
TERBITAN : -
PELAKON : -

Novel Hello Mr Perfect

SINOPSIS HELLO MR PERFECT
Mengisahkan mengenai Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek langkah bendul walaupun mereka adalah lelaki, memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan.

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya. Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai. Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua.

Tiada pilihan, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan Along memaksa Alya untuk menawarkan diri. Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?

GAMBAR PELAKON

Fattah Amin

Previous
Next Post »
Thanks for your comment