Suami Aku Ustaz (2015) - Full Movie

 Suami Aku Ustaz (2015), Tonton Full Movie, Tonton Filem Melayu, Tonton Filem Online, Tonton Movie Online, Tonton Filem Melayu Online, Tonton Filem Terbaru.

Suami Aku Ustaz (2015)


Tarikh Tayangan : 14 Mei 2015
Genre : Romantik
Pengarah : Ghaz Abu Bakar
Pelakon : Adi putra, Nora Danish dan Izzue Islam
Terbitan : Karya Seni Production

Karya Seni Production mempersembahkan sebuah filem adaptasi novel terlaris karya novelis Hannah Dhaniyah berjudul Suami Aku Ustaz yang bakal ditayangkan di seluruh pawagam Malaysia dan Brunei bermula 14 Mei 2015. Filem sulung terbitan Karya Seni Production diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar bersama Adi Putra menampilkan barisan pelakon popular seperti Nora Danish, Adi Putra, Izzue Islam, Jue Aziz dan Betty Rahmad.

Sinopsis Suami Aku Ustaz :

Alisa (Nora Danish) dipaksa bernikah dengan sepupunya merangkap guru agama di sekolah menengahnya iaitu Ustaz Hafiz (Adi Putra) apabila ibu bapanya ingin mengerjakan haji. Hanya kepada Ustaz Hafiz sahaja tanggungjawab dan kepercayaan yang diberi untuk menjaga Alisa sepanjang mereka di Mekah. Dilema bermula setelah mereka berkahwin apabila Alisa perlu menyembunyikan statusnya di sekolah daripada diketahui oleh orang lain termasuk rakan baiknya sendiri, Wati (Betty Rahmad) dan Johan (Izzue Islam). Dalam dilema dan perbezaan usia yang ketara, Alisa juga terpaksa berdepan dengan pelbagai konflik untuk menerima Ustaz Hafiz sebagai suaminya.

Apa terjadi setelah rahsia status Alisa dengan Ustaz Hafiz terbongkar? Akan wujudkah cinta Alisa buat suaminya dan bertahankankah jodoh mereka berdua? Saksikan kesudahannya dalam Suami Aku Ustaz, filem adaptasi novel terlaris di pawagam bermula 14 Mei 2015!
Perhatian Kepada Pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox!

Sila Tutup Fungsi Pop-Up Blocker Pada Google Chrome dan Mozilla Firefox Anda Dahulu Sebelum Klik Link Di Bawah.

Cara Tutup Fungsi Pop-Up, Anda Boleh Klik Di Sini.


Tonton Suami Aku Ustaz (2015) - Full Movie

 Suami Aku Ustaz (2015)


Previous
Next Post »
Thanks for your comment